op weg naar boven

Waarom een life coach?

Alles wat je meemaakt in je leven, kleurt de dingen waar je nu tegenaan kijkt. Het bepaalt je visie op het leven van vandaag en morgen. Je geschiedenis zit ingebakken in je gevoel, en als je dingen uitprobeert die daar tegenin gaan, wordt er heftig geprotesteerd. Het is als goede voornemens met nieuwjaar.

Het is niet dat je geen wilskracht hebt of zo, maar je vliegt zonder het zelf te beseffen op automatische piloot, en bent weer bezig zoals het altijd al geweest is (enfin, zoals het geleidelijk aan is gegroeid).

Het is niet dat je niet ziet wat er gebeurt, maar er schijnt wel altijd een reden te zijn om voor deze ene keer nog even te wachten of te zwijgen voor de rust.

Waar zit het probleem? Als je een bril ophebt die de werkelijkheid vormgeeft en kleurt, dan kun je je hoofd naar alle kanten draaien of keren zonder ook maar èèn keer naast, over of onder je brilglazen te kijken. Er is blijkbaar geen alternatief!

Als je het zelf niet kunt zien, dan zijn er toch je vrienden om bij te rade te gaan? Ja, maar het is juist mede door je vrienden, kennissen en familie dat je ervaringsbril is gevormd: die gaan je steevast vertellen dat je goed bezig bent en je daarin ook steunen.

Dus,

Als er een bepaald doel is dat je wil bereiken, en dat doel ligt enkele centimeter voorbij de witte lijn waar je eigenlijk nooit voorbij loopt, dan doe je best beroep op een onafhankelijke waarnemer die jouw bril niet op heeft, en dat kan best een life coach zijn. Een life coach heeft natuurlijk ook een bril op, maar wordt verondersteld daar bijzonder veel over te weten doordat hij/zij langdurig zelf werd gecoached en ook geleerd heeft hoe daar mee om te gaan bij andere mensen die gecoached willen worden..

Investeer in jezelf

  - een beter werk?
  - omgaan met gevoelens en emoties?
  - steeds terugkerende negatieve gedachten?
  - gekwetst en vernederd?
  - je loopt verloren?
  - ongelukkig?
  - relatie (bijna) stuk?
  - je voelt je niet op je gemak?
  - je bent bang?
  - weinig zelfvertrouwen?
  - ...
  - zit midden in een omwenteling?
  - snakt naar meer uitdaging?

Het antwoord op al deze vragen heeft iedereen zelf al op zak, en het is je life coach die je kan helpen die naar boven te halen, te bekijken en uiteindelijk te realiseren.

“Het laatste wat een vis ontdekt, is het water”
(Chinese wijsheid)

Hopelijk vindt iedereen die er klaar voor is op het gepaste moment de juiste life coach, en dat hoeft niet eens erg duur te zijn; elke life coach heeft zijn/haar eigen manier van doen. Doe opzoekingen, luister naar je hart en vind degene die bij jou past.

Het in kaart brengen van je huidige toestand, het definiëren van je doelstelling, het uit de weg ruimen van hindernissen van uit de omgeving en/of van weerstanden in jezelf tegen verandering, het uitwerken van een actieplan en het uiteindelijk realiseren van hetgeen je wil, is een tamelijk energie-intensieve bezigheid, temeer omdat het allemaal tegelijk en door elkaar gebeurt.

Het is goed je energieniveau op peil te houden met bijvoorbeeld Reiki, Mindfulness, Yoga, de MIR-methode... Je verstevigt er ook je nieuwe verworvenheden mee en vergemakkelijkt het loslaten van wat je liever achter je zou laten.

“Als je de manier verandert waarop je naar de dingen kijkt, veranderen de dingen waar je naar kijkt” (Wayne Dyer)

Je life coach is je persoonlijke begeleider, die je toelaat naar jezelf te kijken door de ogen van de ander. Je ziet
dingen die er zijn, en die je liever niet opmerkt - maar waar je wel degelijk over struikelt. Je ziet dingen die er zijn, en die je nog nooit opgemerkt hebt maar toch heel waardevol zijn. Alzo krijg je inzicht in jezelf en stuur je automatisch bij in de goede richting...