burn-out

Burn-out, Bore-out, Op, Doodop, Hondsmoe, Leeg, Uitgeput, ..., en met de duidelijke vermelding op de bijsluiter dat jijzelf uitgebrand bent, niet dat de omstandigheden, je omgeving, ze, jou in brand hebben gestoken. Jijzelf bent er onderdoor gegaan, terwijl anderen gewoon verder doen en nergens last van schijnen te hebben.

Er gaat zodanig veel mis, dat je je zelfvertrouwen kwijt bent. Je hebt alles al geprobeerd om de situatie recht te trekken, en niets lukt: op den duur ben je helemaal niet meer gemotiveerd voor wat dan ook en voel je eigenlijk ook niets meer. Je bent hulpeloos en 'ziet het niet meer zitten'.

Je moet natuurlijk niet wachten tot het zover komt... beter voorkomen dan genezen. De beste manier om overbelasting te voorkomen bestaat uit tamelijk eenvoudige aanpassingen in je leefgewoonten (life coach, weet je wel). Het gaat dan met een mooi woord over 'time management'.

Voldoende rust, vaste rituelen, bewegen op tijd en stond, ..., doen al veel. Je moet uiteraard ook weten wat absoluut nodig is en wat je best kunt vergeten, waarbij er plaats vrijkomt voor creativiteit.

Bepaalde mensen halen je energie onderuit, anderen geven je er. Dus, mensen opzoeken die je batterij helpen opladen.

Alles is natuurlijk afhankelijk van je eigen persoonlijke situatie en je life coach zal die samen met jou in kaart brengen en de voor de hand liggende oplossingen opzoeken (ook de minder voor de hand liggende).