spiritueel?

Lichaam en Geest in evenwicht. Twee aspecten van onze menselijke conditie, niets aan te doen. Hoe alles precies in elkaar zit is vooralsnog een mysterie, maar het maakt mensen bijzonder nieuwsgierig naar de reden van ons bestaan, verlangend om de korte periode die we leven noemen te voorzien van enige zin.

Uiteraard heeft elke mens, en dus ook elke life coach, een of andere theorie of geloof of wat dan ook daaromtrent, maar die is voor de cliënt eigenlijk niet relevant. Een goede life coach is nieuwsgierig naar jouw verhaal, jouw zingeving, jouw vraagtekens. Het is over het algemeen erg helend een en ander te kunnen formuleren omtrent dingen die waarschijnlijk niet te formuleren zijn met woorden.

De waarnemer, de kern van ons bewustzijn, neemt heel veel waar en maakt op een of andere manier deel uit van het grote geheel, dingen waar nog geen woorden voor zijn. Het zoeken naar woorden en die delen met iemand die belangstelling heeft, geeft zin. Het is zoiets als de waarnemer die probeert de waarnemer waar te nemen via de ogen van de ander. Bijzonder interessant.