ik zit vast

Sta je voor een belangrijke keuze, en je kunt niet kiezen, dan zit je vast. Er zijn ook nog andere oorzaken voor het gevoel van vastzitten, maar ik wil het hier hebben over het nemen van beslissingen.

Je hebt bijvoorbeeld een erg stoute droom, maar je durft er niet van dromen om die te realiseren. Je zou er heel wat moeten voor opofferen, maar je krijgt er ook heel veel voor in de plaats. Op voorwaarde dat het lukt natuurlijk, anders wordt het heel vervelend, en, het blijft gewoon vervelend als je blijft dromen en niets onderneemt: stel je voor dat het toch zou lukken, en je verkijkt je kans... Life coaching biedt je de mogelijkheid om 'wat als' vragen langs alle kanten te bekijken en de hele zaak in kaart te brengen, zodat je een berekend risico kunt overwegen/nemen.

Stel je voor dat je wil veranderen van beroep, of van werkgever, en je raakt steeds weer in de war door stemmen in je hoofd en door commentaren in je omgeving, die zeggen dat het veel te riskant is, en die ook zeggen dat je er zeker moet voor gaan. Uitklaren die zaak, en dat gaat makkelijker met een onafhankelijke buitenstaander als waarnemer en leverancier van feedback.

Bij relaties kan zich ook een en ander voordoen: zou ik met die man trouwen of niet? Zou ik van die man weggaan of niet? Wat en hoe en wanneer moet er met de kinderen gebeuren? Je kunt het natuurlijk aan je advocaat vragen, maar de gevoelskwestie in combinatie met wat je weet, kun je beter rustig onder woorden proberen brengen bij iemand die geduldig luistert en je aanmoedigt alle aspecten en verantwoordelijkheden te formuleren om te komen tot een gemotiveerd besluit vanuit jezelf. Aan te bevelen!