STAP 5.

Alle tekorten aanvullen.

Bij stap vijf geef je je onbewuste de opdracht om alle tekorten aan te vullen. Dit zijn dus stoffen die nodig zijn voor het herstellen van het lichaam. Dit kunnen vitamines zijn, mineralen, enzymen, hormonen, anti-oxidanten enz.

STAP 7.

Basisbehoeften aanvullen.

Het blijven najagen van basisbehoeften (aanmoediging, aanraking, acceptatie, begrip, bevestiging, geborgenheid, geruststelling, gehoord en gezien worden, liefde, respect enz.) die we als kind ooit gemist hebben kan het lichaam weer zelf aanvullen. Net als bij voedingsstoffen blijkt het lichaam in staat te zijn om het gemis van al onze basisbehoeften terug aan te vullen.

Het meest storende aan al deze onvervulde basisbehoeften is dat ze onvervulbaar zijn door anderen ( hoewel wij meestal het tegenovergestelde geloven en denken dat juist die ander ze wel kan aanvullen.)

Alles wat je als kind gemist hebt, zal je dus niet bij anderen kunnen terughalen. Niet bij je ouders, niet bij je broers of zussen, niet bij je partner, je baas of collega’s en niet bij je kinderen.

Het is iets dat onvervuld is gebleven in je jeugd en dat niet meer vervuld kan raken. Hoeveel waardering je ook krijgt , het valt gewoon in een bodemloze put. Misschien dat erkenning eventjes blijft hangen en een tijdelijke kick geeft, maar dan