www.SysCa.be

Conceptual Art .Sys

virgo

Boek5 2018, pp 0-9


zwart gat: p 0

Of, van de revolutie in het hoofd
(r)evolutie

In een vorig leven was ik fotokunstenaar, en nu nog altijd natuurlijk, maar, ik had er graag een paar tekenkunsten bijgevoegd, dus. De integratie van foto-, teken-, schrijf- & boekbind-kunst, geeft aanleiding tot revolutie op het paleis, en er wordt bijgevolg ook wat gegooid. Eén van de details gaat over het Zwart Gat. (Lees meer...)


narrativium, na* en bewustzijn: p 2-3

Eerste inleiding in de kunst van het vertellen en tekenen en tonen
tekenkunst dus

- Links, op p 2, staat Katelijne met haar vinger te zwaaien, en gewoonlijk betekent dat niets om over naar huis te schrijven, maar hier zegt ze: "En ze kunnen ze kussen, maar ze moeten er wel afblijven...". Dus eigenlijk nog zo slecht niet. Je ziet aan haar gezicht ook wel dat ze een beetje moet lachen. Het gaat over het chemisch element Narativium, Na*.

- Rechts, op p 3, ligt ze op haar rug op een calciet kristal met op de achtergrond een bedje Herfsttijloos bloemen en schriftuur over bewustzijn en zo. (Lees meer...)


heksen (in) wenen: p 4-5

Elfride zegt: zijn kop is te klein t.o.v. zijn lijf... Ah bon, maar dat geeft niet, zeg ik
kleine kop

Statement voor de volgende maanden aan de Academie: Mijn lijf is géén fototoestel; De vorm is wat die is als die komt zoals die komt; Ik wil niet tussen de lijntjes kleuren. Volhouden hé maat. (Lees meer...)


mengmachine: p 6-7

Aan iedereen die het lezen wil, wonende te waar dan ook, nr x
mengmachine

Links: tekening van mijn dochter met variaties en flink wat schrijfwerk over mengen van verschillende invalshoeken en zo. Rechts: takken op een laken op een kussen op een sokkel - met een groen kussen als achtergrond en een rood touw. (Meer lezen...)


paramecium en parasollium: p 8-9

Heeft een lichaam, en kan vooruit en achteruit zwemmen
paramecium

Links: Eén enkele cel met alles er op en er aan: mond, anus, bewegingssysteem, oog, sensoren voor smaak/reuk, een kloppende vacuole om als nier te dienen, enfin... een levend beest. Rechts ligt mijn tekening onder de bloemen te zonnen. Het valt niet op, maar eigenlijk gaat het weer over de vraag of een ééncellig beest ook al een vorm van bewustzijn heeft!